Szeretettel köszöntelek a Acsalag Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Acsalag Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Acsalag Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Acsalag Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Acsalag Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Acsalag Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Acsalag Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Acsalag Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát Szabóné Steiner Anita indította 15 éve
Arra gondoltam, hogy hasznos lenne egy-két kedvenc süti vagy vacsi receptet megosztanunk egymással. Várom a jobbnál jobb recepteket.Lívi túrós pogi???!!
Hozzászólások eddig: 26
Pölös Kriszti üzente 14 éve
Mivel most van a szezonja a disznóvágásoknak,arra gondoltam megosztom veletek a véres-májas hurka sütését.Ezt az elkészítési módot én is most hallottam,és kipróbáltam működik.A trükk csak annyi , hogy a tepsibe sütőpapírt kell tenni,és rá a hurkákat semmi zsiradék!Sütőbe sütni. legalább 1dl zsír kisül majd belőle.Leöntöm a zsírt és tálalható.Nem durranik szét,és ropogós marad!Jóétvágyat!
Pápainé Árpási Anikó üzente 15 éve
Szalagos Farsangi fánk
Hozzávalók (kb 20 db fánkhoz)
A fánkhoz:
500 g liszt
200 ml tej
40g élesztő
50 g porcukor
60 g olvasztott vaj
5 db tojássárga
olaj
baracklekvár
porcukor
Elkészítés
1. Előkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre.
2. A lisztet egy edénybe tesszük. A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy másik edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson.
3. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Egy fakanállal keverjük össze a tésztát, majd az asztalra kivéve addig gyúrjuk, míg teljesen sima nem lesz.
4. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára kb 30 perc alatt.
5. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk ujjnyi vastagságúra, és egy 6 cm átmérőjű kiszúróval szaggassuk ki a fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10 percig pihentessük!
6. Most a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
7. Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2-3 percig sütjük - itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég -, majd megfordítjuk őket, és további 1-2 percig sütjük. És ami nagyon lényeges. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul, amelyiken a lyuk van, a második lényeges dolog, hogy ezt a lyukas felét, fedővel lefedve süssük, ettől lesz szép szalagos a fánk. Mikor megfordítjuk őket a másik oldalukra, akkor már fedő nélkül süssük készre a fánkokat.
Figyelem! Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég.
Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak.
8. A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcáta szedjük, majd porcukorral leszórjuk, és baracklekvárral töltve tálaljuk.
Szabóné Steiner Anita üzente 15 éve
Baileys:
15dkg porcukor
2 vaniliás cukor
2 ek vaniliás cappucinópor
2 dl 37.5% rum
4dl tejszín
2 tojássárgája
turmix, hűtő.
nagyon jó!!!
Szabóné Steiner Anita üzente 15 éve
Mivel tetszett a mézeskalácsház meg adom a receptjét:
1házhoz:
17dkg méz
5dkg cukor
5dkg vaj
30dkg liszt
1 tk. sütőpor
1ek. kakaópor
1tk mézeskalácsfűszer
1 narancs reszelt héja
Díszítés-ragasztás:2 tojás fehérje, 50dkg porcukor(ez több házhoz is elég,de ezzel a mértékkel a legjobb az álaga)
Elkészítés:
a mézet a cukorral és a vajjal addig főzzük mig a a cukor feloldódik, majd hűlni hagyjuk.Hozzákeverjük a többit. A tésztát kb 0.5 cm vastagra kinyújtjuk és kivágjuk a különböző részeket:
Tető: 2db 17x10.5cm
oldala 2db 14x6.5cm
elejeházikóforma:alap:9cm, oldala 6,5 tető6cm-6cm
kéményt is lehet, de macerás én a hulladékot kinyújtom és megsütöm erre álítom rá a házat.
Nagyon egyszerü.
ja ,sütés 200 fokon 10 perc
Pápainé Árpási Anikó üzente 15 éve
Bécsi puncs
Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci mézet (én még mindig az erdei mézet szeretem, de más fajta is jó, természetesen, ha nem túl aromás - a narancsos méz pedig abszolút a legjobb). Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is. El tudjátok képzelni, milyen illata van? :) Melegítsük össze, és már ihatjuk is.
Angol puncs
Vegyünk elő egy közepes méretű lábost, és egy szimpatikus bögrét. A bögre lesz a mérce, amivel a különböző alkotóelemeket méregetjük. Először egy bögrényi citromlevet öntsünk a lábosba. Majd vegyünk elő egy finom, de tényleg finom vörösbort, és ebből két bögrényi mehet a citromlé mellé. (Ekkor ne szagoljunk még bele, mert a lelkünk is elfacsarodik attól a savanyú, gyümölcsös illattól.) Ezután következhet három bögrényi cukorszirup. (Javaslom, hogy készítsük el a cukorszirupot két bögre cukorból és két bögre vízből, addig főzve, amíg sűrű nem lesz. Ha nincs kedvünk hozzá, akkor jobb híján két bögre cukor és egy bögre víz menjen a lábosunkba.) Ezután következik négy bögre víz, vagy négy bögre gyenge gyümölcstea, valamilyen bogyós gyümölcs ízesítéssel. Ezután szórjunk a lábosba vörös bogyós gyümölcsöket, amit épp szeretnénk, de legalább 30-40 dekát, akár fél kilónyi is lehet. Két felkockázott narancs is mehet bele. Három fahjéjrúd, öt-hat szegfűszeg is kerüljön a lébe. Ha van kandallónk, akkor mellette lehet folyamatosan melegíteni, ha nincs: gyenge lángon tartsuk melegen az egészet. Igazán ünnepi, és nagyon finom!
Pápainé Árpási Anikó üzente 15 éve
Mézeskalács figurák
Hozzávalók:
* 25 dkg méz
* 25 dkg barnacukor
* 15 dkg vaj
* 40 dkg liszt
* 10 dkg mandula
* 1 kávéskanál fahéj
* 2 kiskanál mézeskalácsfűszer
* reszelt citromhéj
* 1 evőkanál kakaó
* 1 tojás
* teáskanál vaj
Elkészítés:
A mézet és a vajat a cukorral együtt felolvasztjuk. A mandulát összekeverjük a liszttel, a mézeskalácsfűszerrel, reszelt citromhéjjal, kakaóval és a tojással. A vajjal elkeverünk 2 kanál vizet és a mézes masszához, adjuk. Az egészet összedolgozzuk. 3 órát pihentetjük hűtőszekrényben. Sütőt előmelegítjük. A tésztát 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és különböző figurákat szúrhatunk ki belőle. Díszíthetjük mandulával, dióbéllel, cukrozott cseresznyével. Készíthetünk belőle karácsonyfadíszeket is. Ebben az esetben nem díszítjük sütés előtt. A figurákat alufóliával bélelt sütőlemezre rakjuk. A megsült és már kihűlt figurákat cukorsziruppal díszíthetjük (a szirupot lehet színezni szörpökkel). A díszítésbe a gyerekeket is be lehet vonni, biztosan tetszik nekik, hogy Ők is segíthetnek a munkában, a sütemény feldíszítésében.
Szabóné Steiner Anita üzente 15 éve
Finszter Anilla üzente 15 éve
Egyszerű banános süti
Vegyél kicsi kör alakú piskótatallért. Két piskótatallér közé tegyél egy kb. fél cm-es banánkarikát. Középen tűzd össze fogvájóval. Készíts egy sűrű vanília pudingot. Mártsd bele az elkészített, összetűzött banános piskótákat a meleg pudingba és helyezd őket sütőpapírra.
Másnap a legfinomabb amikor megpuhul a piskóta és összeérik a banánnal. Bármilyen pudingba, vagy olvasztott csokiba is mártható.
Finszter Anilla üzente 15 éve
Mesekrémes
Tészta: 7 tojássárgája, 18 dkg porcukor, 8 kanál meleg víz, habosra keverjük. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, amibe 1 csomag sütőport kevertünk. Megsütjük.
Krém: 7,5 dl víz, 3 csomag vanília ízű pudingpor, 1 csomag 25 g-os zselatin, 4 kanál cukor, sűrű krémmé főzzük. 7 tojás fehérjéből 5 kanál kristálycukorral kemény habot verünk és a még meleg pudingporos krémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt rákenjük a szintén kihűlt tésztára.
Tetejére: 0,5 liter Habmester vagy Hulala tejszínt 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. Rákenjük a pudingos krémre és a tetejére jó bőven reszelt csokit vagy tortadarát szórunk.
Finszter Anilla üzente 15 éve
Sport szelet
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
Nagyon finom és egyszerű recept!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás